pivdenna-koreia-zaprovadyla-sanktsii-proty-dvokh-rosiiskykh-kompanii-cherez-spivpratsiu-z-kndr

Південна Корея запровадила санкції проти двох російських компаній через співпрацю з КНДР

 • 27193 переглядiв

Південна Корея запровадила санкції проти двох російських компаній та їхніх керівників за співпрацю з Північною Кореєю, яка порушує санкції ООН, сприяючи торгівлі зброєю та ядерним/ракетним розробкам.

Південна Корея запровадила санкції щодо російських судів Angara та Lady R та російських компаній — ТОВ "Интеллект" та ТОВ "Содействие" та їхніх керівників за співпрацю з КНДР. Про це повідомило Міністерство закордонних справ Південної Кореї, передає УНН.

Деталі

МЗС Південної Кореї стверджує, що на російських судах перевозилися північнокорейські боєприпаси, а компанії брали участь у підтримці ядерних та ракетних розробок КНДР за допомогою залучення північнокорейських фахівців до роботи в РФ.

Наголошується, що торгівля зброєю із Північною Кореєю є порушенням резолюцій Ради безпеки ООН. Як стверджується, "Інтелект" допомагала північнокорейським фахівцям, зокрема ІТ-персоналу оформляти документи для роботи в Росії. Таким чином, компанія сприяла діяльності агента Академії оборонних наук КНДР.

Компанія "Сприяння" своєю чергою брала участь у перекиданні північнокорейських робітників до Росії, допомагала при в'їзді та оформленні законного перебування в країні, йдеться у повідомленні МЗС. Дії російських юридичних осіб, як стверджує міністерство, також суперечать резолюціям Ради безпеки ООН.

"Це фактично явка з повинною" - Кулеба про вето рф на моніторинг санкцій проти КНДР28.03.24, 18:37 • [views_0]