pivdenna-koreya-maloymovirno-scho-dochka-kim-chen-ina-gotuyetsya-stati-yogo-nastupnitseyu

Південна Корея: малоймовірно, що дочка Кім Чен Ина готується стати його наступницею

 • 606448 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Південна Корея в середу заявила, що ще передчасно визначати, чи готується нещодавно оприлюднена дочка північнокорейського лідера Кім Чен Ина як наступниця свого батька. Про це УНН інформує з посиланням на АР.

Деталі

Спекуляції про статус дочки Кіма, яку, як повідомляється, звуть Кім Чжу Е, ще більше посилилися після того, як вона нещодавно зайняла центральне місце на масовому військовому параді в Пхеньяні і з'явилася на поштових марках, які незабаром будуть випущені.

Під час засідання парламентського комітету в Сеулі міністр Квон Йонсе, поставив під сумнів думку про те, що її готують як наступного лідера Півночі. Квон посилався на відносно молодий вік Кім Чен Ина - минулого місяця йому виповнилося 39 років - і на ієрархію влади у Північній Кореї, де домінують чоловіки.

«Є погляди, які спрямовані на те, щоб говорити про спадкову передачу влади. Але з огляду на вік Кім Чен Ина і той факт, що Північна Корея має набагато патріархальніший характер, ніж наш, є також багато питань про те, чи справді Північна Корея має жінку (готову) успадкувати владу зараз», - сказав Квон законодавцям.

Квон додав, що неодноразові появи дівчини в останні місяці, швидше за все, були спрямовані на те, щоб зміцнити громадську підтримку правлячої родини Кіма та підготуватися до майбутньої спадкової передачі влади.

«Занадто рано припускати, що (Кім Джу Е) стане його спадкоємцем, тому що син завжди успадкував трон у Північній Кореї», - сказав Дуйон Кім, старший аналітик Центру нової американської безпеки у Вашингтоні. «Ми ще не знаємо, чи готовий Кім Чен Ин порушити традицію щодо статі свого наступника, чи вона відіграватиме ключову роль у підтримці того, кого призначить Кім».

Контекст

Південнокорейські ЗМІ припускають, що Кім Чен Ин також має сина, старшого за Кім Чжу Е, і третю дитину, ймовірно, дочку. Але Квон сказав, що лише Кім Джу Е є офіційно підтвердженою дитиною її батька.

Північна Корея розкрила інформацію про Кім Чжу Е у листопаді, заявивши, що вона разом зі своїм батьком спостерігала за випробуванням міжконтинентальної балістичної ракети. З того часу вона ще чотири рази з'являлася на публіці, у тому числі на військовому параді минулого тижня.

Державні ЗМІ назвали її «найулюбленішою» та «шанованою» дитиною Кіма і опублікували безліч фотографій та відео, що демонструють її близькість із батьком.

З моменту свого заснування у 1948 році Північною Кореєю послідовно правили чоловіки з родини Кім. Зовнішні дослідження показують, що жінки становлять лише частину високопоставлених північнокорейських чиновників, включаючи молодшу сестру Кім Чен Ина Кім Йо Чжон та міністра закордонних справ Чхве Сон Хі. До того, як Кім Чен Ин прийшов до влади наприкінці 2011 року, 17 років правив його батько Кім Чен Ір, а до нього 46 років правив його батько та засновник держави Кім Ір Сен.

Українські Національні Новини

Новини Світу