pivdenna-koreya-zvinuvatila-yaponiyu-u-viyskoviy-provokatsiyi

Південна Корея звинуватила Японію у військовій провокації

 • 9884 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Військові Південної Кореї обвинувачують Японію в провокації – на їх переконання японський патрульний літак навмисно здійснив загрозливий проліт над корейським військовим кораблем, знаючи його приналежність. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters

Японський літак небезпечно низько пролетів над корейським військовим кораблем у водах південно-західного узбережжя Кореї, повідомив Сеул.

"Низький проліт був чистою провокацією проти корабля дружньої країни, і ми не можемо не сумніватися в намірах Японії та засуджуємо її. Якщо така поведінка повториться знову, ми будемо суворо реагувати відповідно до правил поведінки наших військових", - заявили у Генштабі Кореї.

Японському посольству надіслали ноту протесту.

Нагадаємо, наприкінці грудня Міністерство оборони Японії звинуватило Південну Корею у тому, що її міноносець націлився на корейський патрульний літак.

Південна Корея заперечила це, заявивши, що літак неналежним чином підійшов до корабля, який працював у звичайному режимі.

Раніше УНН повідомляв, що Міжнародна гідрографічна організація звернулася до уряду Японії з настійним проханням провести переговори з Південною Кореєю з приводу назви Японського моря

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    26 травня: День рудих, День Дракули

     • 69931 переглядiв

    Новини по темі

    НАЗК внесло приписи Гриневич і Шевчуку

     • 9891 переглядiв

    У шести областях через сніг обмежено рух транспорту

     • 61877 переглядiв

    Гройсман презентував план з децентралізації до 2020 року

     • 23824 переглядiв

    У Львові знову почали демонтаж стели Монументу слави

     • 9224 переглядiв