pivnichna-koreia-vypustyla-nevidomu-balistychnu-raketu-v-bik-skhidnoho-moria

Північна Корея випустила невідому балістичну ракету в бік Східного моря

 • 19214 переглядiв

Північна Корея здійснила запуск невстановленої балістичної ракети в напрямку Східного моря, що стало першим подібним запуском після випробування нової гіперзвукової ракети.

Північна Корея в понеділок, 22 квітня, запустила балістичну ракету невизначеного типу в бік Японського моря. Про це повідомляє Yonhap із посиланням на південнокорейських військових, пише УНН.

Деталі

Південнокорейські військові наразі не надають подробиць і обіцяють оприлюднити інформацію після аналізу отриманих розвідувальних даних.

У Міністерстві оборони Японії, як пишуть японські ЗМІ, підтвердили запуск із боку КНДР імовірно балістичної ракети, яка впала в Японське море за межами виключної економічної зони Японії.

Зазначається, що це перший запуск балістичної ракети КНДР після випробування нової балістичної ракети середньої дальності з гіперзвуковою боєголовкою.

Нагадаємо

Північна Корея успішно випробувала нову гіперзвукову ракету середньої дальності Hwasong-16B, яку Кім Чен Ин назвав ключовим елементом стримування таких ворогів, як США, Південна Корея і Японія.