pivnichna-koreya-mozhe-provesti-yaderni-viprobuvannya-u-bud-yakiy-chas-posol-ssha

Північна Корея може провести ядерні випробування "у будь-який час" - посол США

 • 110602 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Північна Корея може провести сьоме ядерне випробування "у будь-який час" і не виявляє інтересу до поновлення переговорів, заявив у вівторок спецпредставник США з Північної Кореї Сун Кім. Про це пише УНН, передає Reuters.

Північна Корея провела цього року випробувальний пуск безпрецедентної кількості балістичних ракет.

Деталі

Кім повторив заяви США про те, що, за оцінкою Вашингтона, Північна Корея готується провести сьоме ядерне випробування і додав, коли його запитали, коли це може статися.

"Щодо термінів, у мене нічого немає. Очевидно, вони підготувалися... і, як я розумію, вони можуть зробити це будь-коли", - зазначив він.

"На сьогодні Північна Корея запустила 31 балістичну ракету в 2022 році, що є найбільшою кількістю балістичних ракет, які вона коли-небудь запускала за один рік, перевершивши свій попередній рекорд у 25 ракет у 2019 році. І це лише червень", - сказав Кім.

Він підтвердив готовність США вести дипломатичні відносини з Північною Кореєю без попередніх умов і сказав, що Вашингтон готовий вирішити питання, які викликають занепокоєння Пхеньяна, якщо той повернеться до переговорів.

"Однак на сьогоднішній день КНДР не відповіла і, як і раніше, не виявляє жодних ознак зацікавленості в участі", — додав він.

Додамо

5 червня Північна Корея провела випробувальні пуски восьми балістичних ракет з різних частин країни, що є найбільшим числом запусків за один день.

Українські Національні Новини

Новини Світу