pivnichna-koreya-ofitsiyno-pidtverdila-pershiy-spalakh-covid-19

Північна Корея офіційно підтвердила перший спалах COVID-19

 • 184034 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Північна Корея вперше після більше, ніж двох років пандемії підтвердила перший спалах COVID-19 та ввела загальнонаціональний карантин, щоб контролювати захворювання. Про це повідомляє УНН, посилаючись на Associated Press.

Деталі

Масштаби передачі коронавірусу всередині КНДР не були відомі відразу, спалах хвороби змусив лідера Кім Чен Ина носити маску на публіці. Зазначається, що через погану систему охорони здоров’я та, як вважають, переважно не вакциноване населення, неможливість уповільнення зараження матиме серйозні наслідки. За словами експертів, спалах COVID-19 може вимусити Північну Корею шукати допомоги зі сторони.

Офіційне корейське центральне інформаційне агентство (KCNA) повідомило, що тести зразків, зібраних у неділю у невизначеної кількості людей з лихоманкою в столиці Пхеньяні, підтвердили, що вони були інфіковані штамом "Омікрон".

У відповідь Кім Чен Ин під час засідання Політбюро правлячої партії закликав до повного блокування міст і округів, і сказав, що робочі місця повинні бути ізольовані підрозділами, повідомляє KCNA. Він закликав медпрацівників до дезінфекції на робочих місцях і вдома та мобілізувати запаси медичного забезпечення.

Попри вірус лідер КНДР наказав чиновникам продовжити планове будівництво, розвиток сільського господарства та інші державні проєкти, одночасно зміцнюючи оборонну позицію країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: COVID призвів до 15 мільйонів смертей у всьому світі — ВООЗ

Північна Корея дотримується суворого антивірусного контролю на кордоні понад два роки й не надає більше подробиць про свій новий карантин. Раніше уряд КНДР відмовився від вакцин, які пропонувала програма COVAX.

За словами Лейф-Еріка Ізлі, професора міжнародних досліджень жіночого університету EWHA, те, що Пхеньян офіційно оголосив про випадки зараження коронавірусом означає, що ситуація в галузі охорони здоров’я КНДР є серйозною.

“Це не означає, що Північна Корея раптом стане відкритою для гуманітарної допомоги й займе більш примирливу лінію щодо Вашингтона та Сеула. Але внутрішня аудиторія режиму Кіма може бути менш зацікавлена в ядерних або ракетних випробуваннях, коли невідкладна загроза стосується коронавірусу, а не іноземних військових”, — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава ВООЗ: пандемія COVID-19 ще далека від завершення

Українські Національні Новини

Новини Світу