pivnichna-koreya-rozirve-diplomatichni-vidnosini-z-malayziyeyu

Північна Корея розірве дипломатичні відносини з Малайзією

 • 15437 переглядiв

КИЇВ. 19 березня. УНН. Північна Корея заявила, що розірве дипломатичні відносини з Малайзією після того, як тамтешній суд постановив, що житель КНДР може бути виданий США для звинувачення у відмиванні грошей. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

На початку березня вищий суд Малайзії постановив, що житель Північної Кореї Мун Чол Мьонг може бути екстрадований у США. 

Міністерство закордонних справ Північної Кореї назвало екстрадицію "нечестивим актом і непростимо тяжким злочином" з боку влади Малайзії, ці дії зруйнували "всю основу двосторонніх відносин, засновану на повазі суверенітету".

Контекст

Мун був заарештований у 2019 році після того, як Сполучені Штати звинуватили його у відмиванні коштів через підставні компанії та видачі шахрайських документів на підтримку незаконних перевезень до Північної Кореї. Він боровся із клопотанням про екстрадицію, аргументуючи це політичною мотивацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР може готуватися до нового випробування зброї - СNN

Нагадаємо

Генеральна прокуратура Білорусі направила в Литву прохання про видачу Світлани Тіхановської для притягнення її до кримінальної відповідальності.

Українські Національні Новини

Новини Світу