pivnichna-koreya-rozkritikuvala-peredislokatsiyu-atomnogo-avianostsya-ssha-u-skhidnomu-mori

Північна Корея розкритикувала передислокацію атомного авіаносця США у Східному морі

 • 157828 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Північна Корея засудила передислокацію американського атомного авіаносця в південнокорейських водах і назвала це «серйозною загрозою стабільності ситуації на Корейському півострові», передає УНН.

Деталі

У заяві МЗС Північної Кореї звинуватили США у ескалації військової напруги на Корейському півострові.

«Корейська Народно-Демократична Республіка рішуче засуджує США і деякі з їх васальних сил за те, що вони безпідставно представили Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй справедливу протидію, здійснену Корейською народною армією проти спільних навчань Південної Кореї та США, що ведуть до ескалації військової напруги», - йдеться у заяві міністерства, опублікованій державним Центральним інформаційним агентством Кореї.

«Ми уважно стежимо за тим, що Сполучені Штати становлять серйозну загрозу стабільності ситуації на Корейському півострові та в його околицях, знову спрямовуючи авіаносну ударну групу у води біля берегів Корейського півострова», - додали в МЗС КНДР.

Раніше

У середу південнокорейські військові заявили, що США передислокують свій атомний авіаносець до південнокорейських вод після запуску Північною Кореєю балістичної ракети.

Авіаносець USS Ronald Reagan, який залишив півострів після спільних військово-морських навчань США, Південної Кореї та Японії минулого тижня, тепер повернеться до Східного моря, повідомило агентство Yonhap з посиланням на об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї.

Це сталося після того, як Північна Корея вперше за п'ять років запустила балістичну ракету середньої дальності над Японією.

За даними канцелярії прем'єр-міністра Японії, у четвер вранці Північна Корея знову запустила балістичну ракету.

Додамо

Напруженість на півострові зросла у 2020 році, коли Північна Корея атакувала та підірвала міжкорейський офіс зв'язку вздовж кордону. Сеул пригрозив жорсткою відповіддю, якщо Пхеньян «ще більше погіршить ситуацію».

Проте торік напруженість ще більше зросла, коли і Сеул, і Пхеньян посилили військові навчання, щоб продемонструвати свою міць.

Українські Національні Новини

Новини Світу