pivnichna-koreya-stverdzhuye-scho-mayzhe-800-000-lyudey-zapisalisya-do-armiyi-na-viynu-proti-ssha

Північна Корея стверджує, що майже 800 000 людей за день записалися до армії

 • 968928 переглядiв

КИЇВ. 19 березня. УНН. Північна Корея стверджує, що близько 800 000 її громадян зголосилися вступити або повторно записатися до збройних сил країни для боротьби проти Сполучених Штатів, повідомила газета Rodong Sinmun, передає УНН.

Деталі

За повідомленням газети Rodong Sinmun, лише в п'ятницю близько 800 000 студентів та робітників по всій країні виявили бажання вступити на військову службу або повторно вступити на військову службу, щоб протистояти Сполученим Штатам.

«Зростаючий ентузіазм молоді йти в армію — це демонстрація непохитної волі молодого покоління до нещадного знищення маніяків війни, які роблять останні спроби знищити нашу дорогоцінну соціалістичну країну, і здійснити велику справу національного возз'єднання».

Доповнення

Заява КНДР була зроблена після того, як Північна Корея запустила свою міжконтинентальну балістичну ракету «Хвасон-17» у відповідь на військові навчання США і Південної Кореї.

Північна Корея запустила міжконтинентальну балістичну ракету в море між Корейським півостровом і Японією в четвер, за кілька годин до того, як президент Південної Кореї вилетів до Токіо на саміт, на якому обговорювалися способи протидії Півночі, яка має ядерну зброю.

Балістичні ракети Півночі заборонені резолюціями Ради Безпеки ООН, і запуск викликав засудження з боку урядів Сеула, Вашингтона та Токіо.

Південнокорейські та американські сили розпочали 11-денні спільні навчання, що отримали назву «Щит свободи 23», у понеділок, які проводяться в масштабах, небачених з 2017 року, для протидії загрозам з боку Півночі.

Українські Національні Новини

Новини Світу