pivnichna-koreya-ukhvalila-zakon-pro-yadernu-zbroyu

Північна Корея ухвалила закон про ядерну зброю

 • 205236 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Північна Корея вводить в дію закон, що дозволяє їй наносити превентивний ядерний удар. Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що його країна ніколи не відмовиться від ядерної зброї та ракет, необхідних "для протистояння США", яких він звинуватив у "проведенні кампанії тиску з метою послаблення оборони КНДР і зрештою повалення його уряду", пише УНН з посиланням на АР.

Цитата

"Якщо системі командування та управління національними ядерними силами загрожує напад з боку ворожих сил, негайно автоматично завдається ядерний удар", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Як зазначається в ухваленому законі, ядерна політика країни є "незворотною". Кім Чен Ин заявив, що його країна ніколи не відмовиться від ядерної зброї і ракет, "необхідних для протистояння Сполученим Штатам", яких він звинуватив у "проведенні кампанії тиску з метою послаблення оборони КНДР і зрештою повалення його уряду".

Державні ЗМІ повідомили, що Кім Чен Ин зробив ці коментарі під час виступу в парламенті Північної Кореї, де члени також прийняли закон, який дозволяє збройним силам Північної Кореї "автоматично" завдавати ядерних ударів по силах противника, якщо його керівництво зазнає нападу.

Також він розкритикував конкурента Південну Корею за її плани розширити свої звичайні ударні можливості та відновити широкомасштабні військові навчання зі США для протидії зростаючим загрозам Північної Кореї, назвавши їх "небезпечною" військовою дією, яка підвищує напругу.

Як пише АР, останніми місяцями Кім Чен Ин висловлює дедалі провокаційніші погрози щодо ядерного конфлікту на адресу США та їхніх союзників в Азії, також попереджаючи, що КНДР активно використає свою ядерну зброю в разі загрози, а його останні коментарі підкреслили зростання ворожнечі в регіоні, оскільки він прискорює розширення застосування своєї ядерної зброї та ракетної програми.

Додамо

Після новини про те, що росія купує зброю у КНДР, Міноборони України зазначило, що країна-агресор переходить на стандарти Північної Кореї у всьому: від зброї до рівня життя.

Українські Національні Новини

Новини Світу