pivnichna-koreya-vidnovila-yaderni-viprobuvannya-kcna

Північна Корея відновила ядерні випробування - KCNA

 • 159144 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Північнокорейський лідер Кім Чен Ин спостерігав за випробовуванням нового типу тактичної керованої зброї, спрямованої на посилення ядерного потенціалу країни, повідомило в неділю державне інформаційне агентство Північної Кореї KCNA, пише УНН.

Північна Корея офіційно згорнула свою ядерну програму у 2017 році.

Деталі

Північна Корея відновила ядерні випробування. Окрім того, Кім порушив добровільний мораторій на випробування міжконтинентальних балістичних ракет (МБР) запуском ракети минулого місяця.

Військові Південної Кореї заявили в неділю, що пізно ввечері в суботу вони виявили два снаряди, випущені зі східного узбережжя Півночі у напрямку моря, які пролетіли близько 110 км.

KCNA не повідомило, коли відбулося випробування, але державні ЗМІ Півночі зазвичай повідомляють про дії лідера на день пізніше.

За повідомленням KCNA, керуючи випробуванням, Кім "дав важливі вказівки щодо подальшого нарощування обороноздатності та бойових ядерних сил країни".

Повідомлення KCNA також з'явилося невдовзі після того, як Північна Корея відзначила у п'ятницю 110-річчя від дня народження покійного засновника Кім Ір Сена, одне з найбільших щорічних державних свят у країні, але без військового параду.

Контекст

Північна Корея розробляє балістичні ракети малої дальності, які, за словами аналітиків, призначені для ухилення від протиракетної оборони та ураження цілей на півдні у разі війни.

5 квітня Кім Йо Чжон, сестра Кім Чен Ина, заявила, що Північна Корея виступає проти війни, але застосує ядерну зброю для удару по Південній Кореї у разі нападу.

Спеціальний представник США Сун Кім має прибути до Сеула у понеділок з п'ятиденним візитом, щоб обговорити реакцію на недавні ракетні пуски Північної Кореї зі своїми південнокорейськими колегами.

Сполучені Штати заявили, що відкриті для переговорів із Північною Кореєю у будь-який час і без попередніх умов, але Пхеньян досі відкидає ці ініціативи, звинувачуючи Вашингтон у проведенні ворожої політики, такої як санкції та військові навчання.

Додамо

У суботу друга піхотна дивізія США, що базується в Південній Кореї, поділилася фотографіями випробувань реактивної системи залпового вогню (РСЗВ), хоча неясно, коли проводилися навчання.

Live fire exercise by @210Thunder to ensure we maintain our readiness here in support of the ROK-US Alliance. pic.twitter.com/57DQabatfv

— 2nd Infantry Div. (@2INFDIV) April 16, 2022

Українські Національні Новини

Новини Світу