pivnichna-koreya-vidnovila-zaliznichne-spoluchennya-z-kitayem-zmi

Північна Корея відновила залізничне сполучення з Китаєм - ЗМІ

 • 33651 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. У Китаї заявили, що у понеділок очікують повноцінного поновлення залізничного сполучення з Північною Кореєю з торговельною метою. Як повідомляє Reuters, у неділю північнокорейський поїзд в'їхав у прикордонне місто Китаю, що стало першим перетином кордону з моменту запровадження обмежень через коронавірус у 2020 році, пише УНН.

Цитата:

"Мій діловий партнер у Північній Кореї повідомив мені у п'ятницю, що сухопутний кордон буде знову відкритий для вантажних перевезень 17 січня", - повідомив один з китайських торговців.

Деталі

Водночас Китай офіційно не оголошував про відкриття кордонів. Повідомляється, що раніше від торговців надходила подібна інформація, проте вона не підтвердилася. У Міністерстві закордонних справ Китаю одразу не відповіли на запитання щодо підтвердження відкриття кордонів.

Посилаючись на кілька неназваних джерел, південнокорейське інформаційне агентство Yonhap раніше повідомило про прибуття, за їхньою інформацією, північнокорейського вантажного поїзда до китайського Даньдуна, заявивши, що це ознаменувало офіційне відкриття сухопутного кордону Північної Кореї з Китаєм.

Невідомо, чи віз потяг якийсь вантаж до Китаю, але, швидше за все, він повернеться до Північної Кореї у понеділок із вантажем "важливих товарів", про що повідомили джерела Yonhap.

Японське інформаційне агентство Kyodo також повідомило про прибуття поїзда з посиланням на інформоване джерело.

Хоча китайські дані показують, що торгівля продовжується в обмеженому форматі, більшість постачань, мабуть, здійснюється через морські порти Північної Кореї, а не поїздами через її сухопутні кордони, пише видання.

Контекст

Наприкінці жовтня 2021 року офіційні особи Сеула заявили, що Північна Корея серйозно готується до відкриття своїх залізничних маршрутів із Китаєм після обмежень, викликаних COVID-19.

Тоді Національна розвідувальна служба Південної Кореї (NIS) повідомила законодавцям країни, що КНДР веде переговори з Китаєм та Росією про відновлення руху поїздів через кордон і що поїзди, що сполучають Сінийджу та Даньдун - прикордонні міста Північної Кореї та Китаю відповідно - можуть відновитися.

Українські Національні Новини

Новини Світу