pivnichna-koreya-vtretye-za-tizhden-zapustila-balistichni-raketi-za-kilka-godin-pislya-togo-yak-vitse-prezident-ssha-vidvidala-demilitarizovanu-zonu

Північна Корея втретє за тиждень запустила балістичні ракети за кілька годин після того, як віце-президент США відвідала демілітаризовану зону

 • 127528 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Північна Корея запустила дві балістичні ракети малої дальності у бік Східного моря, повідомив у четвер увечері Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї (JCS). Про це УНН інформує посилаючись на агентство Yonhap.

Деталі

Запуск відбувся лише через дві години після того, як віце-президент США Камала Харріс вилетіла з авіабази Осан після відвідування міжкорейської демілітаризованої зони і засудила порушення прав людини та "жорстоку диктатуру" Пхеньяну, закликавши Північну Корею до повної денуклеаризації.

"Військові Республіки Корея виявили дві балістичні ракети малої дальності, випущені у бік Східного моря з північнокорейського регіону Сунчхон у провінції Південний Пхенан з 20:48 до 20:57 (корейський час)", - йдеться в повідомленні JCS.

"Наші військові посилили спостереження та безпеку і тісно координують свої дії зі США, підтримуючи стан повної готовності", - додали у відомстві.

Доповнення

Це третє ракетне випробування КНДР за тиждень. Північна Корея запустила балістичну ракету малої дальності (SRBM) у неділю та дві SRBM у середу, обидва рази у напрямку Східного моря.

Спільні військово-морські навчання США та РК за участю USS Ronald Reagan, продовжувались з понеділка і завершились у четвер, також у Східному морі.

Ракетні випробування в четвер також відбулися після того, як Сеул оголосив раніше того ж дня, що союзники планують провести протичовнові навчання з Японією у міжнародних водах біля східного узбережжя півострова у п'ятницю.

Українські Національні Новини

Новини Світу