pivnichna-koreya-zaboronila-gromadyanam-smiyatisya-piti-ta-robiti-pokupki-protyagom-11-dniv-detali

Північна Корея заборонила громадянам сміятися, пити та робити покупки протягом 11 днів: деталі

 • 25683 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Північна Корея заборонила своїм громадянам сміятися, пити та робити покупки з п’ятниці в рамках 11-денного трауру з нагоди 10-ї річниці смерті колишнього лідера та батька Кім Чен Ина Кім Чен Іра. Про це пише УНН з посиланням на Radio Free Asia.

Цитата

"Під час трауру ми не повинні пити алкоголь, сміятися або займатися дозвіллям", - цитує слова анонімного джерела з КНДР Radio Free Asia.

Деталі

Джерело на умовах анонімності також повідомило, що якщо хтось із сім’ї помре під час трауру, їм забороняється голосно плакати, а тіло потрібно виносити після завершення періоду жалоби.

"Люди не можуть навіть святкувати власні дні народження, якщо вони потрапляють в період жалоби, - повідомило джерело. - У минулому багато людей, яких спіймали в стані алкогольного сп’яніння під час трауру, заарештовували та розглядали як ідеологічних злочинців. Їх забрали і більше ніколи не бачили".

За даними Associated Press, опівдні в п’ятницю протягом трьох хвилин лунала сирена, і північнокорейці замовкли і вклонилися на знак пошани Кім Чен Іру.

Національні прапори були приспущені до половини, і велика кількість людей піднімалася на пагорб Мансу в Пхеньяні, щоб покласти квіти та вклонитися перед гігантськими статуями Кім Чен Іра та Кім Ір Сена, засновника Північної Кореї.

Тим часом Reuters повідомило, що Кім Чен Ина також бачили разом із сотнями чиновників на церемонії біля палацу Сонця Кумсусан у столиці Пхеньяні, де під склом лежать забальзамовані тіла його батька та діда.

Додамо

Кім Чен Ір, другий з родини Кімів, правив Північною Кореєю протягом 17 років до своєї смерті 17 грудня 2011 року. За даними Reuters, державні ЗМІ КНДР повідомили про смерть Іра лише через два дні. ЗМІ в країні суворо контролюються північнокорейським урядом.

Кім Чен Ір помер від серцевого нападу 17 грудня 2011 року у віці 69 років.

Українські Національні Новини

Новини Світу