pivnichna-koreya-zaperechila-zbroyni-operatsiyi-z-rosiyeyu

Північна Корея заперечила збройні операції з росією

 • 1233317 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Північна Корея в неділю заперечила надання зброї Москві після того, як Сполучені Штати заявили, що держава, що володіє ядерною зброєю, постачала ракети російським найманцям Вагнера, передає УНН з посиланням на AFP.

Раніше цього місяця Вашингтон назвав групу Вагнера "транснаціональною злочинною організацією", посилаючись на те, що її операції з Пхеньяном щодо зброї порушують резолюції Ради Безпеки ООН.

Речник національної безпеки США Джон Кірбі оприлюднив фотографії російських залізничних вагонів, які в'їжджають до Північної Кореї, забирають вантаж і повертаються до росії.

Деталі

У заяві, оприлюдненій офіційним Корейським центральним інформаційним агентством, високопоставлений північнокорейський чиновник відкинув звинувачення, попередивши, що США зіткнуться з "справді небажаним результатом", якщо вони продовжуватимуть поширювати "власноруч створені чутки".

"Спроба заплямувати імідж (Північної Кореї) шляхом фабрикації неіснуючої речі - це серйозна провокація, яку ніколи не можна допустити і яка не може не викликати на неї реакцію", - сказав Квон Чон Ган, генеральний директор Департаменту у справах США.

Він також назвав це "дурною спробою виправдати свою пропозицію зброї Україні".

Доповнення

Раніше цього тижня президент США Джо Байден пообіцяв Україні 31 танк Abrams.

Цей крок викликав критику з боку Кім Йо Чен, впливової сестри лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, яка звинуватила Вашингтон у "подальшому перетині червоної лінії", відправивши танки в Україну.

Разом з Китаєм росія є одним із небагатьох міжнародних друзів Північної Кореї та раніше приходила на допомогу режиму.

Окрім Сирії та росії, Північна Корея є єдиною країною, яка визнала незалежність лнр та днр.

росія, один із п’яти постійних членів Ради Безпеки ООН, тривалий час виступала проти посилення тиску на Північну Корею, яка має ядерну зброю, навіть вимагаючи звільнення від міжнародних санкцій з гуманітарних причин.

У вересні Кім Чен Ин оголосив Північну Корею "незворотною" ядерною державою, і минулого року країна майже щомісяця проводила випробування зброї, що порушує санкції, включаючи запуск найсучаснішої міжконтинентальної балістичної ракети.

Українські Національні Новини

Новини Світу