pivnichna-koreya-zapustila-balistichnu-raketu-2

Північна Корея запустила балістичну ракету

 • 379963 переглядiв

КИВ. 7 травня. УНН. Північна Корея запустила балістичну ракету підводного базування у водах на своєму східному узбережжі 7 травня, заявили військові Південної Кореї. Повідомляє УНН з посиланням на Yonhap.

Об'єднаний комітет начальників штабів Республіки Корея заявив, що виявив пуск у водах у східного прибережного міста Сінпо на півночі країни о 14:07 (за місцевим часом) і що ракета пролетіла близько 600 кілометрів на максимальній висоті близько 60 км.

Останній запуск знаменує собою 15-ту демонстрацію сили Північної Кореї цього року. Це сталося через три дні після того, як режим випробував міжконтинентальну балістичну ракету.

Цитата

«Нещодавня серія ракетних пусків з боку КНДР є актом серйозної загрози, що підриває мир і стабільність на Корейському півострові та в міжнародному співтоваристві, і є явним порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН», — йдеться у заяві JCS , В якому міститься заклик до Пхеньяну негайно вжити заходів.

У заяві Південної Кореї йдеться також, що їхні військові перебувають у постійній бойовій готовності.

Цитата

«Готуючись до можливості додаткового запуску, наші військові відстежують та контролюють відповідні переміщення та підтримують стан повної готовності», — додали у відомстві.

Додамо

Під час військового параду у квітні цього року Північна Корея продемонструвала набір БРПЛ, у тому числі «міні-БРПЛ», який, як стверджується, був успішно випробуваний з підводного човна у жовтні минулого року.

БРПЛ є основним засобом ядерної відплати, оскільки підводний човен, що несе його, може діяти непоміченим, наносити контрудари і, таким чином, дозволяє країні пережити превентивну атаку супротивника.

На параді північнокорейський лідер Кім Чен Ин натякнув, що його країна може застосувати ядерну зброю у разі зазіхання на її «основні права», що викликало чутки про те, що він переходить до більш агресивної доктрини застосування ядерної зброї.

Зберігали побоювання, що Північна Корея може продовжувати брати участь у провокаціях, таких як черговий запуск міжконтинентальної балістичної ракети або ядерне випробування, особливо у зв'язку з інавгурацією новообраного президента Південної Кореї, наміченою на 10 травня, або його зустріччю на найвищому рівні з президентом США Джо Байден, запланований на 21 травня.

Українські Національні Новини

Новини Світу