pivnichna-koreya-zayavila-scho-nikoli-ne-postachala-zbroyu-do-rosiyi-i-ne-planuye-tse-robiti

Північна Корея заявила, що ніколи не постачала зброю до росії і не планує це робити

 • 205250 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Північна Корея заявила, що ніколи не постачала зброю чи боєприпаси до росії та не планує цього робити, інформує УНН з посиланням на KCNA.

Цитата

"Нещодавно США та інші ворожі сили заговорили про "порушення резолюції" РБ ООН, поширюючи "чутки про торгівлю зброєю" між КНДР і росією... Ми ніколи раніше не експортували зброю чи боєприпаси до росії і не плануємо це робити", - заявив заступник генерального директора Генерального бюро обладнання Міністерства національної оборони КНДР.

Деталі

Посадовець також засудив Сполучені Штати за "бездумне поширення чуток" проти Північної Кореї та попередив "припинити робити необачні зауваження, які підривають імідж КНДР і тримати язик за зубами".

Раніше

На початку вересня американська розвідка повідомила, що росія купує артилерійській снаряди та ракети у КНДР, щоб використати їх у війні проти України.

Розкриття інформації відбулося за кілька днів після того, як москва отримала перші партії безпілотників іранського виробництва.

Представники уряду США заявили, що рішення росії звернутися до Ірану та Північної Кореї було ознакою того, що санкції та експортний контроль, введені Сполученими Штатами та Європою, заважають москві отримувати припаси для своєї армії.

Українські Національні Новини

Новини Світу