pivnichna-koreya-znovu-zapustila-dvi-raketi-u-vidpovid-na-sanktsiyi-ssha

Північна Корея знову запустила дві ракети у відповідь на санкції США

 • 15858 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. У п'ятницю Північна Корея запустила як мінімум дві балістичні ракети, що стало третім випробуванням менш ніж за два тижні, лише через кілька годин після того, як США ввели нові санкції у зв'язку з попередніми запусками. Про це пише УНН з посиланням на агенство АР.

Деталі

Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї заявив, що ракети було випущено із внутрішніх районів західної провінції Північний Пхенан.

Канцелярія прем'єр-міністра Японії та міністерство оборони також засікли пуск, а берегова охорона закликала судна звертати увагу на предмети, що падають.

Декількома годинами раніше Північна Корея виступила із заявою, в якій звинуватила адміністрацію Байдена у введенні нових санкцій у зв'язку з її ракетними випробуваннями і попередила про більш рішучі та явні дії, якщо Вашингтон збереже свою "конфронтаційну позицію".

Санкції були спрямовані проти п'яти північнокорейців через їхню роль у отриманні обладнання та технологій для ракетних програм Північної Кореї у відповідь на ракетні випробування Північної Кореї цього тижня. Вашингтон також заявив, що добиватиметься нових санкцій ООН.

Серії випробувань

Попередній випробувальний запуск гіперзвукової ракети у вівторок, другий за тиждень, проводився під наглядом лідера Кім Чен Ина, який сказав, що це значно посилить ядерні "сили стримування війни" його країни.

Північна Корея нарощує випробування нових потенційно ядерних ракет, призначених для подолання протиракетної оборони у регіоні. Деякі експерти кажуть, що Кім Чен Ин повертається до випробуваного методу тиску на світ за допомогою запусків ракет та обурливих загроз, перш ніж розпочати переговори, спрямовані на отримання поступок.

Після надзвичайно провокаційних ядерних випробувань та випробувань ракет великої дальності у 2017 році, які продемонстрували прагнення Півночі до створення арсеналу, який може бути націлений на американську батьківщину, Кім ініціював дипломатичні переговори з колишнім президентом Дональдом Трампом у 2018 році, намагаючись використати свою ядерну зброю для економічної вигоди.

Але переговори невдалися після другого саміту Кіма з Трампом у 2019 році, коли американці відхилили його вимоги щодо послаблення санкцій в обмін на часткове складання ядерного потенціалу Півночі.

З того часу Кім пообіцяв і надалі розширювати ядерний арсенал, незважаючи на те, що економіка країни зазнала серйозних невдач після того, як країна закрила свої кордони під час пандемії, а також через постійні санкції під проводом США.

Його уряд досі відхиляв безстрокову пропозицію адміністрації Байдена відновити переговори, заявивши, що Вашингтон повинен спочатку відмовитися від своєї "ворожої політики" — термін, який Пхеньян переважно використовує для опису санкцій та спільних американсько-південнокорейських військових навчань.

Українські Національні Новини

Новини Світу