pivnichna-koreya-zvinuvatila-inoplanetyan-bilya-kordonu-u-spalakhu-covid-19

Північна Корея звинуватила "інопланетян" у спалаху COVID-19

 • 282517 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Північна Корея заявила в п'ятницю, що перший спалах COVID-19 у країні почався з того, що пацієнти торкнулися "інопланетних речей" неподалік кордону з Південною Кореєю, очевидно, переклавши провину за хвилю інфекції, що обрушилася на цю ізольовану країну, на сусіда. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Деталі

Оголосивши результати зондування, Північ наказала своїм громадянам "пильно боротися з інопланетянами, що приносяться вітром та іншими кліматичними явищами та повітряними кулями в районах уздовж демаркаційної лінії та кордонів".

За даними державних ЗМІ країни, у 18-річного солдата та п'ятирічного вихованця дитячого садка, які контактували з невстановленими матеріалами "на пагорбі навколо казарм та житлових кварталів" у східному повіті Кумган на початку квітня, були симптоми, а пізніше позитивний результат на коронавірус.

"Результати розслідування показали, що кілька людей, які прибули з району Іфорі повіту Кумган провінції Кангвондо до столиці в середині квітня, були хворі на лихоманку, і серед їхніх контактів було відзначено різке зростання випадків лихоманки", — повідомляють державні ЗМІ.

ЗМІ заявили, що всі інші випадки лихоманки, зареєстровані в країні до середини квітня, були спричинені іншими захворюваннями, але не уточнили якими.

Контекст

Північна Корея бореться зі своїм першим спалахом COVID-19, оголосивши надзвичайний стан у травні після кількох років запровадження жорстких обмежень для запобігання проникненню вірусу в країну.

У липні 2020 року лідер Півночі Кім Чен Ин оголосив надзвичайний стан і ввів тритижневий карантин у місті Кесон, неподалік міжкорейського кордону, після того, як людина, яка перейшла на Південь у 2017 році, повернулася до міста з симптомами COVID.
Північ заявила, що хвиля COVID показала ознаки ослаблення, хоча експерти підозрюють заниження даних, опублікованих у підконтрольних уряду ЗМІ.

У п'ятницю Північна Корея повідомила про ще 4570 осіб із симптомами лихоманки, при цьому загальна кількість пацієнтів із лихоманкою, зареєстрованих з кінця квітня, склала 4,74 мільйона осіб.

Пхеньян щодня оголошує кількість хворих на лихоманку, не вказуючи їх як хворих на COVID, мабуть, через відсутність наборів для тестування.

Українські Національні Новини

Новини Світу