pivnichna-ta-pivdenna-koreya-pogodilis-provesti-viyskovi-peregovori

Північна та Південна Корея погодились провести військові переговори

 • 7844 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Дві Кореї домовились провести переговори щодо скорочення військової напруженості. Окрім того, Північна Корея погодилася відправити спортсменів на зимові Олімпійські ігри, які відбудуться в Південній Кореї в лютому цього року. Про це йдеться в спільній заяві, зробленій після перших за останні два роки офіційних спільних переговорів між Південною Кореєю та КНДР, передає УНН з посиланням на АР.

Як повідомляють південнокорейські ЗМІ, під час переговорів представники Півдня швидко погодились на прохання Північної Кореї відправити велику делегацію на зимові Олімпійські ігри до Пхенчхану в наступному місяці. Окрім атлетів, КНДР відправить до Республіки Корея вітальну делегацію та митецьку трупу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Південна Корея може призупинити низку санкцій проти КНДР на час Олімпіади

Це буде перший за останні вісім років випадок, коли Північна Корея візьме участь в Зимовій Олімпіаді. Країна змагалася на всіх літніх Олімпійських іграх з 1972 року, за винятком ігор 1984 року в Лос-Анджелесі і ігор 1988 року в Сеулі, обидва з яких бойкотувала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР збирається на зимову Олімпіаду

Окрім того, південнокорейські ЗМІ стверджують, що сторони під час зустрічі погодились провести спільні військові переговори, спрямовані на зменшення ворожої напруженності уздовж їхньої спільної лінії кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп заявив, що готовий вступити у переговори КНДР і Південної Кореї

Українські Національні Новини

Новини Світу