pivnichne-syayvo-opustilosya-na-pivden-angliyi

Північне сяйво опустилося на південь Англії

 • 427413 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. На півдні Англії та в Уельсі в ніч на п'ятницю можна було спостерігати північне сяйво, повідомляє BBC, пише УНН.

Деталі

У ніч на п'ятницю було зафіксовано геомагнітну бурю, через яку сяйво, яке зазвичай видно тільки в Шотландії або далі на півночі, спостерігалося навіть у південних частинах Британських островів.

"Це було найкраще сяйво, яке я бачив так далеко на півдні - зелені та фіолетові відтінки можна було розгледіти неозброєним оком", - розповів BBC один з очевидців.

Доповнення

Ще одна причина того, що сяйво можна було побачити на півдні Англії, - це відносна близькість до літнього сонцестояння. У дні рівнодення через нахил осі Землі у верхніх шарах атмосфери більше частинок, що світяться, зазначає видання.

Минулого разу північне сяйво з території Британських островів можна було спостерігати менше місяця тому. Це теж досить незвично.

Spectacular aurora across the UK last night.

Її рідко можна побачити на півдні Англії, але в Корнуоллі та Норфолку її помітили вдруге за місяць.

Ознайомтеся з цими дивовижними фотографіями https://t.co/8TGbaXEZB3 pic.twitter.com/Cuaffkx9Sz

— BBC Weather (@bbcweather) 24 березня 2023

//

Терпляче чекайте весь вечір, поки фронтальна хвиля очиститься, залишивши вражаючий показ полярного сяйва тут, у південному Норфолку, - чи не найкраще з тих, що я бачив на око, на такому далекому півдні (52.5°с.ш.) #AuroraBorealis #northernlights pic.twitter.com/5yKJMhPJeB

— Ден Голлі (@danholley_) 24 березня 2023

//

Українські Національні Новини

Новини Світу