pivnichniy-potik-2-operator-gazoprovodu-vimagaye-dozvolu-na-prodovzhennya-robit-u-vodakh-nimechchini

"Північний потік-2": оператор газопроводу вимагає дозволу на продовження робіт у водах Німеччини

 • 19328 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Оператор "Північного потоку-2" подав запит про негайне набуття чинності дозволу на прокладання газопроводу в німецьких водах, повідомляє УНН із посиланням на DW.

Цитата: 

"Оператор газопроводу "Північний потік-2", що має поєднати Росію та Німеччину, подав у Федеральне відомство з морського судноплавства і гідрографії (BSH) запит про негайне набуття чинності дозволу на прокладання труб в німецьких водах. BSH підтвердило в неділю, 21 лютого, отримання цього документа", - повідомили у ЗМІ.

Деталі 

Тепер заявка розглядається. Точного часу ухвалення рішення щодо цього в німецькому відомстві не назвали.

Що було раніше 

Звернення оператора "Північного потоку-2" пов'язано з тим, що раніше німецькі природоохоронні організації Deutsche Umwelthilfe (DUH) і Німецький союз охорони природи й біорізноманіття (NABU) опротестували видачу дозволу BSH на будівництво газопроводу. Вони, зокрема, подали апеляцію, однак до середини січня не надали необхідного обґрунтування. Конкретний термін його подачі, за словами глави BSH Карін Камман-Кліппштайн, не встановлений, до того ж у разі негативного рішення відомства екологи можуть оскаржити і його.

Довідково 

Згідно з заявами компанії-оператора "Північного потоку-2", проєкт готовий приблизно на 95 відсотків. Для його завершення залишилося укласти 120 кілометрів у водах Данії й близько 16,5 кілометра у водах Німеччини.

Доповнення 

За словами очільника українського МЗС Дмитра Кулеби, Кремль продовжує вкладати мільярди в проект трубопроводу “Північний потік-2”, тому що справжньою його метою є підрив безпеки України, Європи і євроатлантичної єдності.

Керівник пресслужби Держдепартаменту Нед Прайс заявив, що США поки не розкривають суть своїх переговорів з ЄС щодо російського проекту трубопроводу "Північний потік-2".

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс виступив з пропозицією призупинити будівництво російського газопроводу "Північний потік - 2" до виборів у Держдуму РФ.

Українські Національні Новини

Політика