pivnichniy-potik-2-pobudovaniy-na-58-7-gazprom

"Північний потік-2" побудований на 58,7% – "Газпром"

 • 13101 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Газопровід "Північний потік-2" побудований на 58,7% від його загальної протяжності. Про це повідомили в "Газпромі", передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Триває будівництво газопроводу "Північний потік-2". До теперішнього часу по дну Балтійського моря покладено 1441 км газопроводу - 58,7% від загальної протяжності", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНН, якщо Данія надасть дозвіл на будівництво газопроводу "Північний потік-2", то він буде готовий до експлуатації в другій половині 2020 року.

Також нагадаємо, що в Конгрес США внесли законопроект про санкції проти "Північного потоку-2".

Газопровід "Північний потік-2" йде в обхід України.

В рамках проекту передбачається прокладка двох ниток газопроводу по Балтійському морю від російського узбережжя до Німеччини. Газопровід потужністю 55 мільярдів кубометрів газу в рік пройде через територіальні або виняткові економічні зони Фінляндії, Швеції та Данії, яка поки не дала дозвіл на будівництво.

У Європі проект підтримують Німеччина, Австрія та Норвегія. Прихильники його реалізації зацікавлені в надійних безперебійних поставках газу. Противниками російського проекту виступають Польща, Латвія, Литва, а також Україна.

Українські Національні Новини

Новини Світу