pivnichniy-potik-2-polskiy-regulyator-mozhe-oshtrafuvati-gazprom-na-50-mln-yevro

"Північний потік-2": польський регулятор може оштрафувати Газпром на 50 млн євро

 • 13066 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Управління з охорони конкуренції і споживачів Польщі (UOKiK) почало розслідування проти Газпрому і може оштрафувати російську компанію на 50 млн євро за відмову співпрацювати у справі про будівництво газопроводу "Північний потік-2", передає УНН із посиланням на заяву регулятора.

"Справа Газпрому стосується розгляду про будівництво газопроводу "Північний потік-2". У 2018 році UOKiK звинуватило шість компаній у фінансуванні будівництва газопроводу без юридично необхідної згоди. Це компанії, що належать до міжнародних груп: Газпром з Росії, Engie Energy із Швейцарії та чотири з Нідерландів: Uniper, OMV, Shell і Wintershall", - йдеться у заяві.

Як зазначає регулятор, на початку 2020 року президент відомства попросив Газпром надати документи, що мають відношення до справи - контракти, укладені дочірнім товариством Газпрому з іншими компаніями, які фінансують будівництво "Північного потоку-2".

Відзначається, що це були в основному контракти на передачу, розподіл, продаж, постачання і зберігання газового палива.

Незважаючи на своє зобов'язання співпрацювати з управлінням, Газпром не надав цю інформацію, заявив регулятор.

"Правила зрозумілі і однакові для всіх, але Газпром кілька разів відмовлявся надавати документи, що мають відношення до нашого розслідування. Російський газовий гігант не може діяти вище закону, тому я порушив справу проти Газпрому щодо накладення штрафу за ненадання інформації в ході розгляду. Відповідно до закону, компанії загрожує фінансова санкція в розмірі до 50 мільйонів євро", - пояснив президент UOKiK Томаш Хростний.

Як повідомлялося в УНН, у Сенаті США розглядають варіант введення додаткових санкцій щодо "Північного потоку-2".

Українські Національні Новини

Економіка