pivnichniy-potik-2-roboti-po-zapovnennyu-trubi-gazom-rozpochnutsya-11-chervnya

Північний Потік-2: роботи по заповненню труби газом розпочнуться 11 червня

 • 22040 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Морська частина першої нитки газопроводу "Північний потік - 2" технічно завершена - морські секції газопроводу з'єднані між собою. Пусконалагоджувальні роботи по заповненню труби газом розпочнуться 11 червня. Про це інформує УНН з посиланням на ТАСС.

Деталі

Повідомляється, що 4 червня закінчили трубоукладку, 10 червня зробили захлест - укладений з боку Німеччини і Росії морських секцій газопроводу з'єднаних між собою. З 11 червня починаються пусконалагоджувальні роботи по заповненню газопроводу газом.

За інформацією ЗМІ, пусконалагоджувальні роботи на першій нитці газопроводу будуть здійснені "протягом наступних кількох місяців".

Трубоукладальні роботи по морській частині другої нитки газопроводу тривають.

Додамо

Президент РФ Володимир Путін в рамках пленарного засідання ПМЕФ 4 червня заявив, що перша нитка газопроводу вже укладена, друга - може бути завершена протягом 1,5-2 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блінкен заявив, що США заздалегідь попередили Київ про плани по "Північному потоку-2". Зеленський стверджував зворотнє

Додамо

"Північний потік 2" передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Як відомо, адміністрація президента США Джо Байдена вирішила відмовитися від санкцій проти компанії-оператора "Північного потоку-2" - Nord Stream 2 AG і її керуючого директора Матіаса Варніга.

Президент США пояснив своє рішення не застосовувати санкції до ключової компанії-учаснику будівництва російського газопроводу "Північний потік-2" тим, що проект вже фактично добудований, а також небажанням нашкодити відносинам з Європою.

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю американському виданню Axios заявив, що президент США Джо Байден все ще міг би зупинити газопровід "Північний потік-2", якщо б дійсно цього захотів.

Українські Національні Новини

Політика