pivnichniy-potik-vidnoviv-postachannya-gazu

"Північний потік" відновив постачання газу

 • 12718 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Поставки газу по російському газоопроводу "Північний потік" 27 липня було відновлено після зупинки на щорічне планове техобслуговування. Про це йдеться в заяві на офіційному сайті компанії оператора Nord Stream AG, передає УНН.

"Компанія Nord Stream AG своєчасно і в повному обсязі завершила роботи по плановому технічному обслуговуванню обох ниток газопроводу. З 16 по 27 липня 2019 р. проведені всі заплановані регламентні роботи з технічного обслуговування механічних компонентів, а також з тестування автоматичних систем. Після тимчасової зупинки системи газопроводу подача газу відновлена, повна потужність трубопроводу доступна для виконання заявок на поставку газу", - говориться в заяві компанії.

Нагадаємо, раніше Росія зупинила роботу газопроводу "Північний потік" на 2 тижні.

У свою чергу, в "Нафтогазі" заявляли про готовність до збільшення транзиту газу на тлі припинення Росією роботи газопроводу "Північний потік" через ремонт.

Станом на 18 липня оператор ГТС України зафіксував зростання добових обсягів транзиту російського газу через Україну на 25% після повної зупинки обох ниток газопроводу "Північний потік" на ремонт.

Українські Національні Новини

Економіка