pivnichnokoreyski-khakeri-obrali-svoyeyu-tsillyu-birzhi-bitkoyinu

Північнокорейські хакери обрали своєю ціллю біржі біткоїну

 • 11938 переглядiв

КИЇВ. 11 грудня. УНН. Влада КНДР руками хакерів атакує біржі криптовалюти, зокрема біткоінів. Про це повідомляє УНН з посиланням на Sky News

"Вважаємо, що причина, по якій біткоіни піддаються атакам, криється в зростаючій вартості (криптовалюти - ред.). У цьому, як ми вважаємо, резон для хакерів ... криптовалюту легше отримати, ніж готівку", - сказала Ешлі Шен, дослідник кібербезпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакери викрали з рахунків міжнародної криптовалютної компанії біткоїнів на 64 мільйонів доларів

Разом зі своїми колегами Шен відстежувала атаки ймовірних угруповань хакерів з КНДР на фінансові інститути, в тому числі біржі біткоінів. За її словами, зломники мають намір заволодіти саме криптовалютою. Однак, додала експерт, поки їх спроби не мають успіху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Bitcoin за кілька годин подорожчав більш ніж на 1 тисячу доларів США

Також зазначається. що якщо раніше хакери КНДР здійснювали атаки для того, щоб паралізувати суспільство, то тепер - щоб заволодіти коштами.

Нагадаємо, Венесуела створить свою криптовалюту, аби “просунутися вперед у питаннях грошового суверенітету, здійснювати фінансові операції і подолати фінансову блокаду”. За словами Ніколаса Мадуро, венесуельська “електронна готівка” Petro дозволить країні протистояти санкціям Заходу.

Українські Національні Новини

Технології