pivtora-milyarda-zbitku-dpzku-suditimut-pratsivnika-zernotreydera

Півтора мільярда збитку ДПЗКУ: судитимуть працівника зернотрейдера

 • 15405 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. До суду скерували обвинувальний акт стосовно працівника міжнародного зернотрейдера, причетного до завдання 60 млн дол. збитків ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ). Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"19.04.2019 року прокурорами САП направлено до Печерського районного суду м.Києва для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно працівника міжнародного зернотрейдера за обвинуваченням у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі - ред.); ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 (Шахрайство - ред.); ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом - ред.) КК України", - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, упродовж липня-жовтня 2014 року працівник сприяв міжнародному трейдеру зернової продукції у заволодінні зерновою продукцією ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" загальною вартістю понад 60 млн доларів.

Надалі отримані від продажу зерна гроші у сумі понад 40,9 млн доларів були легалізовані обвинуваченим через низку іноземних компаній, зареєстрованих в офшорних юрисдикціях.

При цьому, для створення умов щодо заволодіння зерновою продукцією службовим особам ПАТ "ДПЗКУ" було обіцяно дати хабар у понад 667 тис. доларів, зазначили у САП.

"На теперішній час у даному розслідуванні це вже четверта особа, стосовно якої обвинувальний акт направлений до суду", - повідомили у відомстві.

Там додали, що зараз детективи НАБУ та прокурори САП вживають заходів щодо притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, які переховуються від правоохоронних органів за межами України.

Нагадаємо, детективи НАБУ завершили досудове розслідування стосовно представника міжнародного зернотрейдера, причетного до завдання 60 млн дол. збитків ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ).

Раніше УНН повідомляв, що НАБУ оголосило у розшук колишнього голову Державної продовольчо-зернової корпорації Петра Вовчука та бізнесмена російського походження Олексія Федоричева, підозрюваних у завданні збитків ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП