plan-z-realizatsiyi-transportnoyi-natsstrategiyi-2030-planuyetsya-zatverditi-do-kintsya-roku

План з реалізації транспортної Нацстратегії-2030 планується затвердити до кінця року

 • 6846 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Міністерство інфраструктури України планує затвердити план з реалізації Національної транспортної стратегії до 2030 року до кінця 2018 року. Про це сьогодні сказав заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань під час публічної бізнес-дискусії "Інвестування у транспортну інфраструктуру України - можливості, виклики, рішення", передає кореспондент УНН.

"Є чітка Національна транспортна стратегія. Під неї ми готуємо чіткий план. І ми сподіваємося до кінця року його затвердити. І там буде чітко виписано: хто би не працював далі в Мінінфраструктури, в уряді, чи автодорі - він на два роки буде йти за цим планом", - сказав він.

Довгань пояснив, що під кожен пріоритет у транспортній стратегії до 2030 року передбачені певні зміни до законодавства, під кожен регіон - конкретні проекти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названо регіони, де проїзд подорожчав найбільше

"Навіть більше, ми відпрацьовуємо цей план не просто собі зібралися втрьох, ми його паралельно проговорюємо з міжнародними фінансовими організаціями, які будуть під це давати кошти. Це ще такий стимулюючий момент, щоб його не змінювати. Це те, чого бракувало стратегії-2020. Не було чіткого плану інфраструктурних проектів", - додав посадовець.

Нагадаємо, наприкінці травня 2018 року Кабінет міністрів України схвалив Національну транспортну стратегію до 2030 року “Drive Ukraine 2030”.

Українські Національні Новини

Економіка