planuyut-rozpochati-vtorgnennya-v-sichni-lyutomu-ssha-sturbovani-pidgotovkoyu-rosiyi-do-napadu-na-ukrayinu

Планують розпочати вторгнення в січні-лютому: США стурбовані підготовкою Росії до нападу на Україну

 • 30175 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Сполучені Штати стурбовані тим, що Росія готується до вторгнення в Україну найближчим часом. Російські військові планують розпочати військове вторгнення між серединою січня та серединою лютого, заявив у п'ятницю Білий дім, інформує УНН.

Деталі

Речник Білого дому Джен Псакі заявила журналістам, що Сполучені Штати стурбовані тим, що російський уряд "готується до вторгнення в Україну, яке може призвести до широкомасштабних порушень прав людини та військових злочинів, якщо дипломатія не досягне своєї мети".

"У рамках своїх планів Росія закладає основу для можливості фабрикації приводу для вторгнення, у тому числі за допомогою диверсійних дій та інформаційних операцій, шляхом звинувачення України в підготовці нападу на російські сили на сході України, що готується", — заявила Псакі.

За її словами, російські військові "планують розпочати ці дії за кілька тижнів до військового вторгнення, яке може розпочатися між серединою січня та серединою лютого".

Сполучені Штати мають інформацію, яка вказує на те, що Росія вже розмістила групу оперативників для проведення "операції під помилковим прапором" на сході України.

"Оперативники навчені веденню бойових дій у міських умовах та використанню вибухових речовин для вчинення актів саботажу проти проксі-сил Росії", - розповів чиновник на умовах анонімності.

Чиновник також зазначив, що є ознаки того, що "російські впливові особи вже починають фабрикувати українські провокації у державних та соціальних мережах, щоб виправдати втручання Росії та посіяти розбіжності в Україні".

Представник Пентагону Джон Кірбі відповідаючи на питання, чи американські військові продовжуватимуть підтримувати українські сили за допомогою безпеки у разі російського вторгнення, зазначив: "Ми надавали і продовжуватимемо надавати Україні допомогу в забезпеченні безпеки, щоб допомогти їм краще захистити себе".

Додамо

Байден попередив про серйозні економічні наслідки для Росії, якщо президент Росії Володимир Путін розпочне вторгнення в Україну. Росія заперечує плани нападу на Україну і зажадала від НАТО припинити розширення на схід і погодитися на гарантії безпеки, що юридично зобов'язують, вимоги, які Сполучені Штати і НАТО відкинули.

Українські Національні Новини

Новини Світу