po-inshomu-ne-mozhe-buti-zelenskiy-prokomentuvav-reaktsiyu-yes-schodo-konkursnoyi-komisiyi-na-golovu-sap

"По іншому не може бути": Зеленський прокоментував реакцію ЄС щодо конкурсної комісії на голову САП

 • 15454 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Наші західні партнери хочуть, щоб конкурсна комісія працювала уважно та прозоро, та обрала професійного нового голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. По іншому бути не може. Про це під час спілкування з журналістами повідомив Президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент УНН.

"У нас є нормальна комунікація з західними нашими партнерами. Я розумію, що маються на увазі з приводу складу комісії Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, я читав уважно, що заявили західні партнери, те, що заявили представники тих чи інших посольств в Україні. Вони сказали, що вони хочуть подивитися, щоб комісія дуже уважно працювала, щоб комісія прозоро працювала і прозоро обирала професійного майбутнього керівника САП. Я повністю розділяю їх думки, повністю їх підтримую, вважаю, що по іншому не може бути", - зазначив Президент.

Нагадаємо, депутат Європарламенту, член комітету із закордонних справ Віола фон Крамон заявила, що через ситуацію навколо призначення нового керівника САП, Україна ризикує втратити безвізовий режим та фінансову допомогу від ЄС.

Як раніше повідомляв УНН, комісія для вибору спеціалізованого антикорупційного прокурора повинна розпочати прозорий процес, в основі якого — доброчесність та заслуги кандидатів. Від цього буде залежати подальша підтримка ЄС і США.

Також нагадаємо, що Верховна рада підтримала проект Постанови № 4104 про визначення представників Верховної Ради України до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Українські Національні Новини

Політика