po-mistakh-ukrayini-proyshla-natsionalna-aktsiya-mariupol-tse-ukrayina

По містах пройшла національна акція "Маріуполь - це Україна"

 • 146877 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. По Україні, зокрема у Києві, Дніпрі, Одесі, Львові, Тернополі, пройшла національна акція "Маріуполь – це Україна". Маріупольці в кожному місті зібралися біля центрів "ЯМаріуполь" з синьо-жовтими прапорами, пише УНН з посиланням на сторінку Маріупольської міської ради в Telegram.

Цитата

"Маріуполь – це Україна! Був, є і буде! Сьогодні тисячі маріупольців це кажуть. І це справжній голос нашого міста. Сотні тисяч родин чекають звільнення рідного міста від окупантів та повернення додому", - сказав міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Зазначається, що понад 200 тисяч жителів Маріуполя виїхали на підконтрольну територію України.

"Вони вже зробили свій вибір. Кожен учасник – це маріупольці зі своєю історією виживання у блокадному місті. Російські окупанти принесли в їх дім війну, руйнацію, смерть. В окупованому місті досі залишаються люди за різними причинами, але вони чекають на ЗСУ та вірять в Україну. Не можуть про це вільно говорити через небезпеку", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо

Під час повномасштабного вторгнення рф в Україну Маріуполь практично повністю був знищений російськими загарбниками. З 20 травня 2022 місто перебуває під повною окупацією.

Зараз у Маріуполі критична ситуація з продуктами харчування. Люди стоять у кілометровій черзі за безкоштовним хлібом.

Окупанти не проводять майже ніякої підготовки до опалювального сезону в місті.

Українські Національні Новини

Суспільство