po-ukrayini-v-upravlinni-osbb-perebuvayut-18-bagatokvartirnikh-budinkiv

По Україні в управлінні ОСББ перебувають 18% багатоквартирних будинків

 • 12804 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. По Україні середній показник будинків, які перебувають в управлінні ОСББ становить 17,6%. За минулий рік їх було створено майже 1500 об’єднань. Нині ОСББ діє у 31583 багатоквартирних будинках. Про це сказала міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак під час Х Всеукраїнського Форуму ОСББ, що проходить у Львові, повідомляє УНН з посиланням на Мінрегіонів.

Наразі серед регіонів за кількістю ОСББ лідирує Херсонська область – де об’єднання створені у 40% багатоквартирних будинках. На другому місці Тернопільська область — у 35% багатоквартирних будинках створено ОСББ.

Області, які відстають і мають значно нижчий показник управління будинками через ОСББ — це Луганська, Харківська та Чернігівська області.

Також міністр зазначила, що в Україні спостерігається позитивна динаміка того, що власники навіть без створення ОСББ приймають самостійні, виважені рішення щодо управління своїм майном і обирають управителів.

"Майже 7% багатоквартирних будинків вибрали управителів самостійно. І тут лідирує Вінницька область, в якій 28% багатоквартирних будинків самостійно визначилися з управителями. На другому місці Хмельницька область — 17%. Загалом по Україні у 22,7% будинків управителя ще призначають органи місцевого самоврядування за результатами конкурсів.

Нагадаємо, на багатоповерхівки в Україні видали 700 млн грн "теплих кредитів".

Українські Національні Новини

Суспільство