pobitiy-pid-chas-zavorushen-u-gruziyi-operator-oslip-na-odne-oko

Побитий під час заворушень у Грузії оператор осліп на одне око

 • 22131 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Оператор Громадського телебачення Грузії Ілля Тваліашвілі, який 5 липня був побитий радикалами в Тбілісі, отримав пошкодження очей, на одне з яких осліп. Про це повідомляє УНН з посиланням на видання "Новини Грузія".

Деталі

Як зазначив постраждалий, він повністю втратив можливість бачити, осліпнувши на одне око. За словами Іллі, на нього напали з різних сторін, коли він знімав репортаж.

Цитата

"Я до сих пір не можу зрозуміти, як можна так безжально бити абсолютно незнайому людину, яка нічого погано тобі не зробила. Хтось тиснув на ремінь для прямих включень, хтось бив мене ногами, хтось бив ... Пам'ятаю, що впав на землю і посипалися удари ногами по голові", - розповів оператор.

Додамо

За словами постраждалого, після одного з таких ударів він заволав від болю, а потім знепритомнів.
Видання зазначає, що сьогодні була затримана вже друга людина за звинуваченням в нападі на оператора Громадського телебачення. Всього за фактами нападу на журналістів затримано 21 особу.

Нагадаємо

5 липня в Тбілісі було зафіксовано десятки фактів нападу на журналістів радикалами, незадоволеними планованою акцією "Марш гідності" на підтримку ЛГБТ-спільноти. Від їх дій постраждали більше 50 співробітників ЗМІ, включаючи операторів, журналістів, фотографів.

Один з журналістів Лексо Лашкарава був знайдений мертвим у власній квартирі 11 липня.

Виконуючи службові обов'язки, він був жорстоко побитий противниками ЛГБТ-спільноти. Оператор отримав переломи кісток обличчя і йому знадобилася термінова операція.

Після цього сотні людей зібралися на протестну акцію біля парламенту Грузії в центрі Тбілісі у відповідь на загибель оператора телекомпанії "Пірвелі" Лексо Лашкарава.

У МВС Грузії заявили, що розслідують факт смерті Лашкарави за статтею 115 КК Грузії - "доведення до самогубства".

У рамках справи призначено судово-медичну експертизу. Слідчі запропонували сім'ї підключити незалежного експерта.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Акціонери "Епікур" посварилися і подали позови до суду

     • 18643 переглядiв