pobittya-studentiv-na-maydani-suditimut-eksberkutivtsya-sche-odnomu-povidomleno-pro-pidozru

Побиття студентів на Майдані: судитимуть ексберкутівця, ще одному - повідомлено про підозру

 • 18706 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. У справі щодо побиття студентів 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності слідчими ДБР завершено досудове розслідування стосовно колишнього міліціонера полку міліції особливого призначення "Беркут" й скеровано до суду обвинувальний акт, а також іншому ексберкутівцю - повідомлено про підозру. Про це повідомляє пресслужба ОГПУ, інформує УНН.

"Слідчими Державного бюро розслідувань завершено досудове розслідування стосовно колишнього міліціонера полку міліції особливого призначення "Беркут", підпорядкованого ГУ МВС України в місті Києві та скеровано до суду обвинувальний акт. "Ексберкутівець" обвинувачується в незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів та мітингів; перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством та службовому підробленні. Крім того, у кримінальному провадженні повідомлено про підозру у вчиненні аналогічних злочинів ще одному колишньому працівнику цього ж спецпідрозділу", - йдеться у повідомленні.

Вказується, що досудовим розслідуванням встановлено, що 30 листопада 2013 року колишні правоохоронці, перевищуючи свої службові повноваження, здійснювали адміністративні затримання учасників мирного зібрання на Майдані Незалежності.

"Зокрема, під час затримань "беркутівці" застосували до потерпілих насильницькі дії, чим незаконно перешкоджали проведенню зборів та мітингів. В подальшому міліціонери склали рапорти про затримання, до яких внесли завідомо неправдиві відомості", - повідомляють в ОГПУ.

Як повідомлялося раніше в УНН, масові вбивства активістів на Майдані: засідання у справі перенесено на вересень.

Українські Національні Новини

Суспільство