poboyuvannya-kitayu-ta-indiyi-schodo-viyni-v-ukrayini-vidbivayut-poboyuvannya-vsogo-svitu-derzhsekretar-blinken

Побоювання Китаю та Індії щодо війни в Україні "відбивають побоювання всього світу" - Держсекретар Блінкен

 • 255704 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що занепокоєння китайських та індійських лідерів війною в Україні "відбиває занепокоєння всього світу наслідками російської агресії в Україні, причому не лише для народу України… але й для країн та людей у ​​всьому світі". Про це пише CNN, передає УНН.

Раніше

У п'ятницю прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді сказав путіну, що "сьогодення - це не війна" - перша така реакція з боку індійського прем'єра, який переважно зберігав мовчання про війну протягом майже семи місяців.

Днем раніше путін визнав, що голова КНР Сі Цзіньпін має "питання і побоювання" з приводу війни в Україні.

Цитата

"Це агресія не лише проти України та її народу, це агресія проти самих принципів міжнародних відносин, які допомагають підтримувати мир та безпеку", - заявив Блінкен на пресконференції в Держдепартаменті в п'ятницю.

Деталі

Він назвав війну порушенням статуту ООН, заявивши, що світові лідери помічають агресію.

"Це те, що відчувають лідери країн у всьому світі, бо це відчувають їхні люди. І тому я думаю, що те, що ви бачите, це просто прояв того факту, що ця агресія була агресією проти інтересів людей по всій планеті, і я думаю, що це посилює тиск на росію, щоб вона припинила агресію", - сказав він.

Українські Національні Новини

Новини Світу