pochalosya-zapovnennya-gazom-pershoyi-nitki-gazoprovodu-pivnichniy-potik-2-operator

Почалося заповнення газом першої нитки газопроводу "Північний потік - 2" - оператор

 • 27251 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Компанія Nord Stream 2 AG почала заповнення газом першої нитки газопроводу "Північний потік - 2". Про це йдеться в повідомленні компанії-оператора, передає УНН.

Цитата

"З 4 жовтня почалася процедура щодо заповнення газом першої нитки газопроводу "Північний потік - 2". Нитка буде поступово наповнюватися газом, щоб досягти обсягу і тиску, необхідних для подальшого технічного тестування", - йдеться в повідомленні.

Деталі

У компанії повідомили, що попередньо були проведені пусконалагоджувальні роботи для контролю цілісності газопроводу, в тому числі внутрішньотрубна інспекція з використанням спеціальних діагностичних пристроїв, а також зовнішні візуальна і інструментальна перевірки.

Про такі технічні кроки Nord Stream 2 повідомить додатково, заявили в компанії.

Доповнення

10 вересня Глава "Газпрому" Олексій Міллер повідомив про повне завершення будівництва "Північного потоку-2".

У липні США і Німеччина підписали угоду, що дозволило добудувати газопровід без введення додаткових санкцій. Країни домовилися ввести санкції проти Росії і німецьких компаній, які будували "Північний потік-2", якщо Москва використовує газопровід як "політичну зброю" проти України та інших країн.

"Північний потік-2" являє собою дві нитки газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Українські Національні Новини

Політика