podannya-na-dubnevicha-nadiyshli-do-reglamentnogo-komitetu-radi

Подання на Дубневича надійшли до Регламентного комітету Ради

 • 22651 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Ярослава Дубневича надійшли до Регламентного комітету Верховної Ради України. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомила народний депутат — член комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради Оксана Гринчук.

За словами депутата, згідно з ч. 1 ст. 220 Регламенту Верховної Ради України комітет має визначити достатність, законність та обґрунтованість подання, законність одержання доказів, зазначених у поданні, і встановити наявність відповідних скарг.

"Підготовку цього питання комітет здійснює у терміновому порядку, але в строк не більш як 20 днів", - наголосила Гринчук.

Вона також додала, що відповідно до ст. 219 Регламенту ВРУ голова Верховної Ради пропонує народному депутату України, щодо якого внесено подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання чи арешт, подати протягом п’яти днів письмові пояснення комітету, до предмета відання якого належать питання регламенту.

Нагадаємо, напередодні Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка направив у Верховну Раду подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Ярослава Дубневича.

У ГПУ зазначали, що досудовим розслідуванням НАБУ за процесуального керівництва САП зібрано достатньо доказів для повідомлення народному депутату про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, ці діяння спричинили збитки у розмірі 93 млн 277 тис. грн.

Українські Національні Новини

Політика