podannya-na-dubnevicha-potrebuye-suttyevogo-doopratsyuvannya-gpu

Подання на Дубневича потребує суттєвого доопрацювання - ГПУ

 • 8162 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Аналіз підготовленого прокурорами САП подання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Ярослава Дубневича засвідчив, що воно неповною мірою відповідає вимогам Регламенту ВР України. Про це повідомила речниця ГПУ Лариса Сарган у Facebook, передає УНН.

"Аналіз підготовленого прокурорами САП подання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Ярослава Дубневича (кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 27 ч.5 ст.191 ККУкраїни) засвідчив, що воно неповною мірою відповідає вимогам Регламенту ВР України, у ньому наявні твердження щодо організації Я.Дубневичем злочинної схеми заволодіння коштами, які не підтверджуються, є сумнівними чи можуть бути легко спростовані", - повідомила вона. 

Подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Я.Дубневича потребує суттєвого доопрацювання в частині доказової бази, яка має беззаперечно підтверджувати зроблені слідством висновки, а не ставити їх під сумнів, що унеможливить використання стороною захисту посилань на те, що такі висновки є упередженими чи взагалі є припущеннями.

ГПУ пропонує САП доопрацювати текст подання з метою усунення ряду недоліків, підкріплення його відповідними доказами та виправлення тверджень, які не відповідають законодавству.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комітет визнав законним зняття недоторканності з нардепа Березкіна

Після усунення таких недоліків подання буде підписане Генпрокурором та направлене до Верховної Ради.

Як повідомляв УНН, Генпрокуратура отримала подання на зняття недоторканності з нардепа Дубневича

Нагадаємо, НАБУ та Служба безпеки України розслідує кілька кримінальних проваджень, у яких фігурують посадові особи "Укрзалізниці" і компанії братів Дубневичів. Зокрема щодо розкрадання газу на суму понад 1,4 млрд гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП