podannya-na-zvilnennya-danilyuka-zareyestruvali-v-radi

Подання на звільнення Данилюка зареєстрували в Раді

 • 11197 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Подання на звільнення Олександра Данилюка з посади міністра фінансів України в кабінеті міністрів Володимира Гройсмана зареєстрували у Верховній Раді. Про це повідомляється на сайті парламенту, передає УНН

Проект постанови про звільнення Олександра Данилюка з посади міністра фінансів України внесено Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом під №8433 від 6 червня 2018 року.

При цьому вказано, що документ одержано Верховною Радою і передано на розгляд керівництву.

Наразі тексту проекту постанови, як і пояснювальної записки до нього, не опубліковано.

Як повідомляв УНН, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що підписав подання до Верховної Ради на звільнення з посади міністра фінансів Олександра Данилюка, і закликав народних депутатів підтримати його. Очільник уряду заявив, що на засіданні уряду Данилюк дозволив собі дії, "несумісні з подальшим перебуванням на посаді члена Кабінету міністрів".

Нагадаємо, Данилюк прокоментував подання про своє звільнення.

Додамо, на засіданні уряду Данилюк заявив, що уряд вже два роки не може призначити йому заступницю.

Згодом у ЗМІ оприлюднили копію листа Олександра Данилюка послам країн G7 з приводу конфлікту з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, де міністр розповідає про небажання призначити його заступницею Яну Бугрімову і лобіювання на цю посаду інших кандидатур.

Українські Національні Новини

Політика