podatkivtsi-radyat-spivrobitnikam-s-group-ofitsiyno-zayaviti-pro-porushennya-yikh-trudovikh-prav

Податківці радять співробітникам S.Group офіційно заявити про порушення їх трудових прав

 • 11910 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Співробітники українських компаній повинні відстоювати свої трудові права в межах чинного законодавства. Про це у відповідь на запит УНН повідомили у прес-службі ДФС.

У відомстві уточнили, що контроль за дотриманням платниками податків вимог податкового законодавства, своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати податків, зборів і платежів належить до основних функцій ДФС. Так, податківцям надано право проводити перевірки платників податків згідно із статтями 77-80 Податкового кодексу України.

"Зокрема, отримання в установленому законодавством порядку інформації про використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин та виплати роботодавцями доходів у вигляді заробітної плати без сплати податків до бюджету є підставою для вжиття органами ДФС контрольно-перевірочних заходів", - уточнили у ДФС.

Як писав УНН, за повідомленнями співробітників, у групі компаній S.Group, що належать родині народного депутат Сергія Рибалки, не платять лікарняних, затримують заробітну плату та не забезпечують офіційним працевлаштуванням.

Крім того, представники підприємства на порталі відгуків "Всередині" повідомили про те, що S.Group працює в окупованому Криму, а відповідно сплачує податки на користь окупаційної російської влади.

Українські Національні Новини

Економіка