podolyak-vvazhaye-15-richni-peregovori-schodo-krimu-revolyutsiynoyu-propozitsiyeyu

Подоляк вважає 15-річні переговори щодо Криму "революційною пропозицією"

 • 145872 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Запропоновані Україною Росії переговори довжиною в 15 років щодо "кримської проблематики" радник глави офісу Президента України Михайло Подоляк вважає "революційними", про це він написав у своєму Telegram-каналі, пише УНН.

Цитата

"Прямі двосторонні переговори з кримської проблематики і фіксація нинішнього становища на 15 років - це революційна пропозиція. Так як це означає, як мінімум, повернення теми Криму в переговорний порядок. До цього росіяни категорично відмовлялися від цього. А крім того, дозволяє зберегти нинішні юридичні трактування Криму, так як для нас Крим, безумовно, є частиною України", - написав Подоляк.

Деталі

На його думку, відмова від взаємної військової ескалації з кримського питання - ключ до загального припинення війни.

Також, за словами радника глави ОП, присутність поряд з США, Великою Британією, Туреччиною, Німеччиною та іншими країнами Росії в якості країни-підписанта багатостороннього договору про гарантії безпеки "накладає на росіян багато додаткових обтяжень і дозволяє нам не йти на складний двосторонній формат".

"Тільки в рамках багатостороннього договору можна уникнути традиційної російської необов'язковості за юридичними договорами", - вважає Подоляк.

Раніше

Як писав УНН, на сьогоднішніх переговорах у Стамбулі українська делегація запропонувала російській стороні 15-річні консультації для вирішення питання тимчасово окупованого Криму.

Також у переговорній групі заявили, що бачать серед країн-гарантів безпеки України - Росію.

Натомість - Україна погодиться на нейтральний статус, якого раніше вимагала Росія.

Додамо, що передбачається, що проведення, скажімо, військових навчань на території України матиме місце за згодою країн-гарантів.

Українські Національні Новини

Політика