podviyni-tsikloni-mozhut-znovu-vdariti-po-noviy-zelandiyi-nastupnogo-tizhnya

Подвійні циклони можуть знову вдарити по Новій Зеландії наступного тижня

 • 984295 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Метеорологи заявили в неділю, що Нова Зеландія, яка вже оговталася від удару циклону «Габріель», може постраждати від кількох тропічних циклонів наступного тижня, інформує УНН.

Деталі

Пара циклонів може утворитися в південній частині Тихого океану наступного тижня, з потенційним ризиком нових дощів у східних частинах Нової Зеландії, повідомляє місцева англійська газета New Zealand Herald з посиланням на офіційне метеорологічне управління країни MetService.

Однак, на відміну від «Габріель», шанси ще одного прямого удару по країні на цьому етапі вважаються низькими, повідомляє газета.

За даними MetService, тропічний циклон, що рухається на захід у бік округу Вануату у південній частині Тихого океану, сьогодні вдень, ймовірно, переросте у тропічний циклон на початку цього тижня.

«Потенційно 2 тропічні циклони розвиваються цього тижня. На цьому етапі ризик прямого удару по Новій Зеландії низький. Однак перш ніж їхній шлях стане певним, все може змінитися», - йдеться у повідомленні.

Що було раніше

Поліція в неділю продовжила пошук щонайменше восьми людей, які все ще вважаються зниклими безвісти після того, як «Габріель» завдав удару по країні два тижні тому, заявила влада. Щонайменше 11 людей загинули і тисячі були переміщені.

Історично склалося так, що кінець лютого та початок березня відзначають розпал сезону циклонів у Новій Зеландії.

Газета повідомляє, що щосезону в південно-західній частині Тихого океану формується близько дев'яти циклонів, з яких принаймні один переміщається в межах 550 кілометрів від країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу