pogoda-ne-daye-suprotivnikovi-rozpochati-povnomasshtabniy-nastup-na-donbas-ale-tse-nenadovgo-ova

Погода не дає супротивникові розпочати повномасштабний наступ на Донбас, але це ненадовго - ОВА

 • 467708 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Погода в Донецькій області перешкоджає руху важкої техніки ворога, але це не триватиме довго. Великомасштабний наступ на Донбас - це питання днів, а не тижнів. Про це сказав глава Донецької ОВА Павло Кириленко в ефірі CNN, пише УНН.

Цитата

"Противнику вдалося перегрупуватися на всіх основних напрямках, і ми бачили спроби прориву з півночі на кордоні Донецької області та Харківської області. Ми відбивали ці атаки, і противник зазнав деяких втрат у бронетехніці та особовому складі. Але ми ще не бачили повномасштабного наступу з усіх напрямків, як ми цього очікуємо. На даний момент є ряд факторів, що перешкоджають такому наступу. Один з них — погода", - сказав Кірріленко.

Деталі

За його словами, нинішні погодні умови перешкоджають проходженню важкої бронетехніки.

"Але я вважаю, що це питання декількох днів, а не тижнів. І тому я закликаю все населення в цьому районі евакуюватися якомога швидше... Тому що ворог не збирається чекати. У них є колона важкої бронетехніки, машини чекають з особовим складом... І вони продовжать артилерійські удари по мирному населенню", - додав глава ОВА.

Також він повідомив, що українські війська контролюють Маріуполь - з його слів "над містом Маріуполь майорить український прапор". У місті тривають вуличні бої.

"Ворог не може захопити Маріуполь. Ворог може захопити землю, на якій колись стояв Маріуполь, але міста Маріуполя більше немає. Місто Маріуполь стерте з лиця землі російською федерацією, тими, хто ніколи не зможе його відновити", - зазначив Кириленко.

"Що стосується так званого сухопутного мосту з Кримом, про який говорить російська Федерація, то я скажу, що в Запорізькій області тривають бої, навколо Херсона і Херсонської області, українські війська тіснять противника. А так званий сухопутний міст до Криму - це щось таке, що є ілюзією ворога, як і бліц-криг по захопленню України", - додав він.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський вважає, що найближча мета росії - оточити 44 тисячі українських військових у повномасштабній битві за Донбас і забрати його.

Українські Національні Новини

Суспільство