pokarali-za-poshkodzhenu-knigu-ombudsmen-vzyala-na-kontrol-situatsiyu-na-kharkivschini-de-gospitalizuvali-7-richnu-divchinku

Покарали за пошкоджену книгу: омбудсмен взяла на контроль ситуацію на Харківщині, де госпіталізували 7-річну дівчинку

 • 18771 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. У Харківській області 7-річну дівчинку з будинку сімейного типу госпіталізували з ознаками побиття. Фізичне насильство до дитини скоєно батьком-вихователем як покарання за пошкоджену книгу. Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова взяла на особистий контроль ситуацію, інформує УНН.

Цитата

"З метою вжиття невідкладних заходів реагування для захисту прав та інтересів дітей-вихованців, зокрема їхнього права на гідне ставлення та захист від насильства, звернулася до Служби у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації та Головного управління Національної поліції в Харківській області. Ситуація перебуває на моєму контролі", - йдеться в повідомленні.

Що було раніше

За інформацією поліції встановлено, що З листопада о 21:50 до відділу поліції надійшло повідомлення з лікарні про доставлення 7-річної дівчинки з тілесними ушкодженнями.

Зі слів батька, дитина отримала тілесні ушкодження від падіння зі сходів.

Окрім постраждалої дитини, у ДБСТ, який функціонує на території Дергачівського району Харківської області, виховуються ще 7 дітей.

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Коронавірус: Черкащина впритул наблизилась до "червоної" зони

     • 21926 переглядiв

    Прощання з режисером Віталієм Малаховим відбудеться 8 листопада

     • 21408 переглядiв

    Україна розпочне імпорт електроенергії з Білорусі з 6 листопада

     • 18439 переглядiв

    ООС: вдень бойовики п'ять разів порушили "тишу", є поранений

     • 12921 переглядiв

    Суданська військова хунта розпустила ради держкомпаній – ЗМІ

     • 22280 переглядiв