pokazali-yak-mozhe-viglyadati-eksperimentalne-spetsvzuttya-ukrayinskikh-kursantok-dlya-paradu-do-dnya-nezalezhnosti

Показали, як може виглядати експериментальне спецвзуття українських курсанток для параду до Дня Незалежності

 • 40578 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Радник української делегації в Тристоронньої контактній групі по Донбасу Олексій Арестович розповів про експериментальне взуття, яке зроблять для дівчат-курсанток, які крокуватимуть на військовому параді, присвяченому 30-річчю Незалежності України. Про це він написав у Facebook, супроводивши повідомлення фотографією нового взуття для курсанток, пише УНН.

Деталі

Арестович показав експериментальну модель парадного взуття на шнурівках для курсанток ВСУ. Висота підборів становить 5,5 см.

“Ми можемо зробити експериментальну модель саме для Параду на честь 30-річчя Незалежності. Вони її випробують, практично, а потім будемо приймати рішення щодо впровадження”, - заявив міністр оборони Андрій Таран і наголосив, що наразі рішення з впровадженням туфель на підборах знаходиться у стані експерименту.

Контекст

24 серпня на Хрещатику відбудеться військовий парад, присвячений 30-річчю Незалежності України. Разом із іншими підрозділами головною вулицею столиці крокуватиме жіноча “коробка” військовослужбовиць ЗСУ. Як повідомили у Міноборони, курсантки на параді йтимуть новим стройовим кроком — ногу підніматимуть нижче. І крокуватимуть на підборах.

Ситуація викликала обурення жінок-нардепів. Заступник спікера ВР Олена Кондратюк зачитала звернення до міністра оброни, у якому назвала підбори — ганьбою, та вимагала відзвітувати про те, хто вирішив, що жінки крокуватимуть на підборах, та скільки коштів було витрачено на це взуття.

Також міністру оборони, який перебував в парламенті на годині запитань до уряду, подарували жіноче взуття на підборах.

Українські Національні Новини

Суспільство