pokaznik-letalnosti-v-ukrayini-cherez-covid-19-skladaye-2-1-stepanov

Показник летальності в Україні через COVID-19 складає 2,1% - Степанов

 • 13894 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Показник летальності через COVID-19 в Україні становить 2,1%, а від початку квітня - його вдалось знизити на 30%. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

"Те, що стосується летальності: у нас, в Україні, на сьогоднішній день він складає 2,1%. Рахується ця летальність дуже просто. Це звичайна пропорція. Тобто є кількість загальна захворівших на COVID-19 і загальна кількість померлих від цієї хвороби. І відсоток цих померлих і є летальністю. На сьогоднішній день - це 2,1%. Хочу сказати, що ми знизили цю летальність на 30%, якщо рівняти це з першими числами квітня. Вона у нас була на рівні 3%", - сказав Максим Степанов.

Він зазначив, що на це вплинули всі дії, які вони роблять для боротьби з COVID-19: карантинні обмеження і правила, затверджені протоколи лікування.

"Взагалі все, що стосується летальності - то вона у нас одна із найнижчих у світі. І це те, чим ми можемо пишатися. Нашими лікарями, і нашими, у тому числі, діями, які призводять до таких показників. Наприклад, у такій країні, як Франція, летальність складає більше 9%. У Великій Британії - більше 11%. У Німеччині - біля 4%. У Сполучених Штатах Америки - біля 3%", - додав Максим Степанов.

Він зазначив, що більше 90% від всієї кількості померлих - люди старше 50 років. 79,7% - люди, які мали супутні захворювання.

Нагадаємо, 4 вересня показник летальності від COVID-19 в Україні становив 2,2%.

Українські Національні Новини

Суспільство