poki-rakhuyut-golosi-merkel-privitala-poroshenka-iz-vikhodom-u-drugiy-tur-viboriv

Поки рахують голоси: Меркель привітала Порошенка із виходом у другий тур виборів

 • 10348 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Відбулася телефонна розмова між Президентом України Петром Порошенком та Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Йшлося про миротворців та звільнення заручників, окрім того, Меркель привітала Порошенка з виходом у другий тур президентської кампанії, передає УНН із посиланням на прес-службу Глави держави.

"Ангела Меркель привітала Петра Порошенка з виходом у другий тур президентської кампанії. Було відзначено чесність та змагальність виборчого процесу в Україні", - йдеться у повідомленні.

Як повідомили у прес-службі, відбувся також обмін думками щодо подальших кроків, зокрема у рамках Нормандського формату, для активізації мирного процесу з імплементації Мінських домовленостей, звільнення заручників Кремля, а також щодо реалізації ініціативи з розгортання миротворчої місії під егідою ООН на території окупованого Донбасу.

"Петро Порошенко подякував німецькому лідеру за особливу увагу до ситуації в Україні. Сторони обговорили подальші двосторонні контакти на найвищому рівні", - зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія станом на 18:27 опрацювала лише 90,08% протоколів за результатами голосування на виборах президента України 31 березня.

90,08% опрацьованих протоколів є результатами голосування 16 821 314 виборців.

Результати голосування розподілилися між кандидатами наступним чином: Володимир Зеленський - 30,26% (5 090 688 виборців); Петро Порошенко - 15,99% (2 690 107 виборців); Юлія Тимошенко - 13,35% (2 247 248 виборців).

Українські Національні Новини

Політика