poligrafolog-rozpoviv-pro-rezultati-prokhodzhennya-arakhamiyeyu-detektora-brekhni

Поліграфолог розповів про результати проходження Арахамією детектора брехні

 • 17410 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія під час проходження тесту на поліграфі був більш "байдужим", ніж народний депутат Олександр Дубинський днем раніше. Про це після закінчення тесту заявив поліграфолог Віталій Опанасенко, передає кореспондент УНН.

"Якщо порівнювати результати Давида (Арахамії - ред.) з Олександром (Дубинським - ред.), то відразу впадає в очі бездіяльність у психофізіологічному сенсі Давида в порівнянні з тим, що довелося під поліграфом пережити в емоціональном плані Олександру", - сказав експерт.

Він пояснив це на прикладі, коли "вкрали гроші в офісі, викликають сантехніка і вимагають від нього пройти поліграф".

"Скандал розгорався навколо Олександра, Давид підключився, і Олександр щось висловлює, він переживав, йому ставили у провину 30-50 тис. І, природно, він був схвильований, але все одно адекватно і оперативно відповідав на питання ... у Давида - людина нібито вже не чує питання. Єдине, що його зачепило - це ідеологічні противники. Коли я ставив питання: чи брали ви гроші за голос від представників платформи "За життя", - заявив Опанасенко.

За його словами, "ми маємо ті реакції, які вказують на те, що, крім того, що людина на них чесно відповіла, вона ще і менш емоційно навантажена через всю цю ситуацію".

Крім того, було заявлено, що офіційний висновок буде готове в понеділок.

Нагадаємо, 22 жовтня з'явилася інформація про те, що Офіс Президента наполягає на тому, щоб народні депутати від фракції "Слуга народу", які входять до складу фінансового комітету Верховної Ради, пройшли детектор брехні. Офіс Президента висунув підозру 11 членам фракції у зв'язку із звинуваченнями в отриманні 30 тис. доларів (кожному) за голосування проти одного антикорупційного законопроекту на засіданні Комітету Верховної Ради.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вимагає від усіх членів комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики пройти перевірку на детекторі брехні у зв'язку з виниклими підозрами в корупції.

Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, з метою перевірки викладеної в ЗМІ інформації, зареєстровано кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційного злочину народними депутатами України.

Українські Національні Новини

Політика