polipshennya-vidnosin-polschi-ta-rf-nemozhlive-bez-povernennya-ulamkiv-litaka-l-kachinskogo

Поліпшення відносин Польщі та РФ неможливе без повернення уламків літака Л.Качинського

 • 7708 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Польща вважає неможливим налагодити відносини з Російською Федерацією без повернення уламків літака і співробітництва у справі Смоленської трагедії. Про це заявив голова міністерства закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, передає УНН з посиланням на PAP.

"Поляки хочуть знати, що було реальною причиною найбільш трагічною в історії країни авіакатастрофи, в якій загинули тодішній президент країни Лех Качинський і вся делегація держави", - зазначив міністр.

Він додав, що дізнатися причини трагедії можна буде тільки після того, як РФ віддасть уламки літака Ту-154.

За словами В.Ващиковського, поліпшення польсько-російських відносин неможливо собі уявити без "повернення польського майна і співробітництва в з'ясуванні причин" катастрофи.

Нагадаємо, Лех Качинський і його дружина загинули в квітні 2010 року в результаті аварії під Смоленськом літака Ту-154 з польською урядовою делегацією. У правлячій партії Польщі не вірять результатам розслідування цієї трагедії, підозрюючи, що причиною аварії міг стати теракт. Було прийнято рішення ексгумувати тіла всіх жертв катастрофи, щоб судові медики могли обстежити їх серед іншого і на предмет слідів вибухових речовин.

Як повідомляв УНН, 19 листопада у Кракові перепоховали Л.Качинського і його дружину.

Українські Національні Новини

Новини Світу